Microsoft neemt afscheid van Skype for Business Online

 In blog

Microsoft neemt afscheid van Skype for Business Online

Microsoft neemt op 31 juli 2021 officieel afscheid van Skype for Business Online. Het bedrijf gaat Microsoft Teams positioneren als de belangrijkste communicatieapplicatie binnen het Office 365-landschap.

Microsoft Teams wordt door Microsoft beschreven als een cloud-gebaseerde samenwerkingsapplicatie, waarbij “business messaging”, telefonie, audio-/video-vergaderingen en bestandsdeling centraal staan. Microsoft Teams is onderdeel van alle Office 365-abonnementen.

Microsoft Teams is het nieuwe Skype for Business Online Doordat de componenten van Skype for Business Online samengevoegd zijn in Microsoft Teams, zijn de mogelijkheden van de aparte Skype for Business Online-applicatie straks redundant. Sinds Augustus 2018 is het bovendien al niet meer mogelijk om het aparte “standalone” P1-abonnement van Skype for Business Online af te nemen. Sinds 1 juli dit jaar is ook de P2-variant van het abonnement niet meer beschikbaar.

Gebruikers worden vanaf 1 september dit jaar bovendien niet langer geactiveerd in Skype for Business Online. Dat gebeurt dan standaard in Microsoft Teams. De optie om gebruikers aan Skype for Business Online toe te voegen is voor nieuwe Office 365-omgevingen bestaat ook niet meer. Bestaande Office 365-omgevingen waar Skype for Business Online gebruikt wordt, behouden de optie nog wel.

De On-Premises Skype for Business-server wordt overigens nog even buiten beschouwing gelaten.

Stappen nemen

Bedrijven die van de Online-variant van Skype for Business gebruikmaken voor telefonie, moeten stappen gaan ondernemen om te zorgen dat de telefonie binnen Microsoft Teams correct blijft werken. Dit betekent met name dat de overstap naar Microsoft Teams gemaakt moet worden, wat de nodige wijzigingen voor de lokale hardware en beveiliging met zich meebrengt.

Wil je meer informatie over hoe je de omschakeling het beste aanpakt en welke middelen je hiervoor kunt gebruiken? Neem dan contact op met SBC Solutions. Wij staan met onze expertise voor je klaar.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search