Liquit laat bedrijven eenvoudig een uniforme werkomgeving creëren

 In blog

Voor de meeste gebruikers is het prettig als men in een omgeving kan werken die er altijd, op ieder apparaat hetzelfde uitziet. Het vinden van apps wordt daardoor bijvoorbeeld eenvoudiger. Het in 2015 opgerichte Nederlandse bedrijf Liquit biedt hier een oplossing voor.

“Liquit is in feite een gebruikersschil die de ervaring van gebruikers universeel maakt”, vertelt Lennaert Tolhoek van SBC Solutions. “De gebruikerservaring is deels te vergelijken met wat Citrix kan doen middels de Storefront, maar de oplossing van Liquit is een stuk goedkoper.”

Liquit is bovendien eenvoudig op te zetten voor bedrijven en het maakt het voor de gebruiker mogelijk om al zijn apps vanuit een webbrowser te benaderen. Daarnaast is het mogelijk om alles vanuit één console te beheren, ongeacht op welk apparaat de apps moeten landen.

“Die apps kunnen uit verschillende hoeken aangeleverd worden. Dat kan bijvoorbeeld via de cloud, maar ook vanuit de on-premise-infrastructuur. Denk hierbij aan App-V-applicaties, Citrix Published-apps en installaties vanuit SCCM of andere platformen die gepubliceerde apps of desktops aan kunnen bieden.”

Alle bestaande apps zijn daardoor gewoon te gebruiken. Ook is er een speciale integratie met Office 365, voor bedrijven die daar gebruik van maken. Op die manier wordt er dus een uniforme omgeving geboden, met daarin alles wat een gebruiker nodig heeft om zijn werk uit te voeren.

Automatisering

De Liquit-schil kan echter meer doen dan alleen apps aanbieden en een universele omgeving creëren. “Liquit biedt ook mogelijkheden voor het automatiseren van taken, voor zowel eindgebruikers als beheerders. Dit doet het middels een soort self service-functionaliteit, bijvoorbeeld voor het aanmaken van gebruikers, het wijzigen van wachtwoorden en het toekennen van applicaties aan gebruikers”, aldus Tolhoek.

Prettig is verder dat er onderscheid gemaakt kan worden in de context waarin een gebruiker werkt. “Werkt iemand bijvoorbeeld buiten de deur, dan is het mogelijk om bepaalde (delen van) applicaties of data af te schermen. Op die manier kan een bedrijf zich ervan verzekeren dat gevoelige gegevens veilig binnen het eigen netwerk blijven.”

Tot slot maakt Liquit gebruik van de bestaande infrastructuur. “Daardoor hoef je niet alles opnieuw uit te vinden, maar kun je bestaande applicaties via dat platform beschikbaar maken.”

Wil je meer weten over wat Liquit voor jouw bedrijf kan doen? SBC kan je er meer over vertellen en jouw bedrijf helpen bij de implementatie.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search